Tuossa viimeviikolla kun olin sairas tapahtui seuraavaa. 15 tunnin unien jalkeen vaivauduin ylos ja ulos moskiittoverkkoni suojista. Katsoin peilista ja tunsin sen kylla myos. Etta hiuksen on pestava. Mutta en jaksanut ajatellakaan pitavani kasia ylhaalla niin kauaa etta olisi tullut puhdasta (vetta suihkustani tulee vain lorottamalla). Hiljakseen kavelin noin satametria ulos helteeseen ja lahimpaan kampaamoon. Siella kampaaja pesi hiukseni. 2000TSH. Samalla siina lattialla jalkojeni juuressa toinen tyontekija valmisteli lounasta. Puhdas olo. Raikas ja reipas.

Kampaaja tahtoi kuitenkin viela kuivata hiukseni. Jotain monjaa. Papiljotteja paa tayteen. Sitten akuankasta tuttuun kuivaimeen, johon tyonnetaan koko paa. Vahitellen olo muuttui tuskaiseksi - polttavaksi. Sain laitteen paastani, vaikka alimmaiset hiuksen eivat viela olleetkaan kuivat. Paplarit pois. Kiehkura kiehkuralta paani muuttui suuremmaksi palloksi. Mutta kampaaja tahtoikin kayttaa viela lisaa luovuuttaan. Laittoi lisaa oljya. Kampasi sileaksi. Keskelta paata jakaus ja otsatukka siististi korvia kohti menevaksi. Lisaa suihketta. -Kiiltoa, sanoi kampaaja. ja mina hymyilin. Hanelle ja kummalliselle ilmestykselle peilissa. Kiitos sanoin ja lahdin.

Viela tanaan kohta viikko kampauksesta ja monien shampoopesujen jalkeen hiukseni ovat oljytyt. Pysyvat afrikkakampauksessaan. Jospa auringossa kuivuneet hiukset pitavat tasta hoidosta.