Eras paiva kaveleskelin yliopistolta kotiinpäin vievaa polkua. Aurinko oli juuri laskemassa  ja heitti viimeisia säteitään kukkulan yli. Etäällä liikettä. Noin kolmenkymmenen apinan lauma oli asettunut ala-asteen lähettyville. Siinä ne touhusivat. Kuka söi jotain oksan tynkää, kenellä roikkui babyapina mahan alla. Söpöjä (niin, Lotta, on ne tosi söpöjä). Veikeitä, pelattiin "kuka uskaltaa lähimmäs" - leikkiä. Sain muutaman kuvan, mutta ilman zoomia hieman epäselviä, sorry. Toiset kurkki puun oksalta, toiset puun takaa. Äitiapinat lasten kanssa pysyttelivät kauempana. Eräällä oli haava takapuolessa ja sitä hoivasi kaksi nurse apinaa.

Myöhemmin polulla tuli vastaan noin 15 ekaluokkalaista. Puhuivat englantia, ovat kai yliopiston väen lapsia. Hälinää ja härkkimistä. Naurua. Jokainen tahtoi kysyä jotain, joku koskea valkoista kättä (johon on kylläkin hieman tarttunut väriä auringosta). Kosketuksen jälkeen pieni pyörähdys toisella jalalla. Taisi lapsia jännittää. Tapasin heitä myös tänään matkallani kotiin (nyumbani), joskin kauempaa ja huutaen hello.
Muutenkin lapset ovat hyvä tapaisia ja vastaantullessa joko sanovat good afternoon tai kunnioittava vanhemmille lausuttava shikamoo (johon tulee vastata marahaba). Joskin köyhemmillä alueilla, jossa lapset eivät puhu englantia niin hyvin, saattaa aamulla tervehdyksenä olla Good evening, ja ujo hymy.

Tällä viikolla muutamana aamuna on ollut pilviä. Ja yöllä satanut vettä. Ensimmäisellä viikolla tullessani satoi kaksi kertaa, siitä lähtien on paistanut, oon paistunut. Pieni pilvi peite on aivan tervetullut. Vielä odotan, että saan seisoa sateessa ja kastua. Ehkä loppukuusta. (tämän päivän Celtel-puhelinoperaattorin säätiedotus lupaa seuraavaa: Change of Rain. Partly Cloudy. 32C. Wind 21km/s. Change of precipitation 20%)

Kirjasto:
-------------
Pääsin vihdoin sisälle kirjastoon. Ensimmäisella kerralla kysyttiin ID korttia tai passia. Seuraavalla kerralla passia ja esittelykirjettä. Niinpä professori kirjoitti esittelykirjeen ja kolmannella kerralla pääsin sisään, vaikkakin muutamassa toimistossa vierailun jälkeen. Ehkä maanantaina saan jo kirjastokortin.

Vaeltelin hyllyjen välissä. Harmaita, kangaspäällysteisiä kirjoja - joskus olleet sinisiä, punaisia. Polyinen pikkulintu hyllynpäällä. Visertää, pyrähtää lentoon lähestyessäni.

Alla summassa poimitun kirjan tiedot:
Science Masters' Book Series III - Part IV
Experiments for modern schools
L.J Rowse, M.A
London,
first published 1956
reprinted 1960

Loysin myos muutaman uudemman kirjan, eras oli vuodelta -89 ja yksi vuodelta -06!